Het Noordbrabants Museum

Plaats ’s-Hertogenbosch
Jaar van realisatie 2017
Opdrachtgever Museumkwartier
Toegepast product

Project beschrijving

Hoefnagels leverde en monteerde voor Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch diverse brand- en inbraakwerende schuifdeuren, waarin ook vluchtdeuren geïntegreerd zijn. Het project begon met de vervanging van een bestaande schuifdeur. Inmiddels zijn meerdere deuren in het museum vervangen.

Met compartimentering kan worden voorkomen dat een brand overslaat naar andere ruimten. Door het gebruik van brandwerende schuifdeuren kan het museum in de nodige brandcompartimenten worden opgedeeld. Maar in een museum moet wel de kunst centraal staan. Bezoekers moeten optimaal kunnen genieten. Brandwerende afsluitingen moeten dus zo goed mogelijk in het gebouw opgaan en mogen het karakter van het museum geen geweld aan doen. Een uitdaging omdat in Het Noordbrants Museum flinke dagopeningen moeten worden gedicht. De twee grootste circa 8 x 3 meter en 7 x 3 meter zijn inmiddels voorzien van een elektrisch aangedreven schuifdeur. Deze werden strak beplaat en gecoat in een kleur die aansluit bij de uitstraling van het museum.

Omdat bij een museum naast brandveiligheid ook inbraakbeveiliging een grote rol speelt, diefstal komt immers vaker voor dan brand, werd gekozen voor een schuifdeur die beide functies combineert.

Meer over dit project leest u in de klantcase van het Noordbrabants museum. 

Referenties