140 jaar Hoefnagels vieren we samen

Safe Together

Als trots familiebedrijf vieren we ons 140-jarig bestaan met de krachtige boodschap: 'Safe Together'. Al generaties lang zijn we toegewijd aan brandveiligheid. Elke dag werken we samen met al onze klanten en partners aan een brandveilige wereld, waarin we mensen, objecten en gebouwen beschermen tegen vuur en rook.

HFS Industrie 01 72 Dpi

Samenwerking 
staat voorop

Veiligheid is niet zo maar een doel, maar het is de rode draad bij alles wat we doen: van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud. We staan midden in het werkveld, werken nauw samen met architecten, aannemers, de brandweer en kennisinstituten. Met deze partijen als bondgenoot realiseren we succesvolle projecten voor onze klanten.

Sinds 1884

Een verjaardagfeestje omdat je als familiebedrijf 140 jaar wordt: dat is bijzonder. Onze geschiedenis gaat helemaal terug tot de 19e eeuw. Bekijk de belangrijkste mijlpalen.

1884

Firma Janssen-Wayers start in Tilburg met het maken van houten rolluiken en markiezen.

1908

"Founding father" Janus Hoefnagels begint in de IJzerstraat (Tilburg) een smederij.

1947

Janssen-Wayers en Smederij Hoefnagels werken als buren intensief samen. Ze besluiten om een tussenmuur uit te breken en zo neemt Janus Hoefnagels het bedrijf Janssen-Wayers over. Jan Hoefnagels (2e generatie, zoon van Janus) neemt de leiding over het bedrijf Hoefnagels, dat actief is in staalconstructies en stalen ramen. Kees (broer van Jan) gaat verder met het rolluiken- en zonweringbedrijf Janssen-Wayers.

1966

De staalconstructies worden te groot en de binnenstad te klein. Hoefnagels en Janssen-Wayers NV verhuist naar het nieuwe industrieterrein Noord, het huidige Industrieterrein Kraaiven.

1968 – 1976

De derde generatie doet zijn intrede. Ad Hoefnagels gaat in 1968 voor het familiebedrijf werken dat, naast stalen kozijnen, ook aluminium kozijnen van Schüco maakt. In 1976, komt  Cees jr. ‘in de zaak’, na zijn diensttijd en met een heao-diploma op zak. Hij heeft de focus op rolluiken en zonweringen.

1984

Het eeuwfeest: burgemeester Henk Letschert reikt de legpenning van de Gemeente Tilburg en de Tilburg Trofee uit. In 1984 stopt bedrijf met de productie van staalconstructies. De productiehal wordt uitgebreid met 1210 m² voor de inhuizing van Hoefnagels Zonweringen BV.

1985

De eerste succesvolle TNO-test van een brandwerend rolluik. De omschakeling van rolluikenbedrijf naar branddeurenspecialist vindt hier haar oorsprong.

2013

Introductie van Hoefnagels Marine B.V.  In 2019 wordt Hoefnagels Marine verkocht, vanwege de strategische focus op brandveiligheid. Hoefnagels Marine is nu gevestigd aan Technopol 25 in Tilburg en wordt geleid door Luc en Joop Hoefnagels.

2013

Met de samensmelting van Europese wet- en regelgeving voor brandwerende afsluitingen zijn de brandwerende rolschermen van Hoefnagels ook internationaal in trek. Hoefnagels start met het exporteren van Firescreen® producten.

2014

Cees Hoefnagels neemt na een dienstverband van ruim 38 jaar afscheid van het bedrijf en draagt het stokje over aan Gijs en Rolf Hoefnagels. Daarmee komt de 4e generatie aan het roer te staan van het familiebedrijf.

2020

Het managementteam zet een nieuwe toekomstvisie voor het bedrijf neer: één Europees opererende partij, voor alles rond bouwkundige brandveiligheid. Hoefnagels Branddeuren, Hoefnagels Safety Services en Protegu gaan op in Hoefnagels Fire Safety.

2023

Hoefnagels Fire Safety neemt deel in het bedrijf RDA uit Udenhout. De bedrijven gaan strategisch samenwerken en zien kansen voor wederzijdse versterking.

2024

Viering van het 140-jarig bestaan, met als thema Safe Together. Op naar de toekomst!

Onze medewerkers

Bouwstenen voor de toekomst

Elke dag werken we bij Hoefnagels samen als één team aan een brandveilige wereld. Iedereen speelt een cruciale rol in de keten, van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud. Samen klaren we de klus.

Veiligheid is niet alleen ons werk; het is de rode draad die alles verbindt. Het is een veilige omgeving waar iedereen zich thuis voelt, de ruimte heeft om zichzelf te zijn en waar je kunt vertrouwen op elkaar. Deze fundamenten zijn de brandstof voor ons werkplezier, de onmisbare sleutel tot het leveren van 8+ kwaliteit aan onze klanten.

Ook onderdeel worden van onze familie

Medewerkers
Groepsfoto Partner Event

Internationale
samenwerking
 

In Nederland voert Hoefnagels Fire Safety alle activiteiten rond advies, verkoop, montage en service zelf uit. In 13 andere landen kiezen we ervoor om te werken via zorgvuldig geselecteerde partners. In het najaar van 2023 kwam een groot aantal van hen naar Tilburg om f2f kennis te maken met team Hoefnagels - en met elkaar. Samen met onze export partners werken we aan brandveiligheid. Safe Together, ook op internationaal niveau!