Download Whitepaper Brandveilig stallen scootmobielen

De voorspelling is dat in 2030 in Nederland 600.000 scootmobielen te vinden zijn. Dat scootmobielen grote voordelen hebben voor de gebruikers is duidelijk. Toch kunnen ze een gevaar opleveren als ze geparkeerd staan in woongebouwen.

Elk jaar gaan er in Nederland tientallen van deze voertuigen in rook op. De gevaren op een rijtje:

  • De accu. Bij het opladen kan oververhitting ontstaan, wat brand kan veroorzaken. Ook kunnen brandbare gassen zich tijdens het opladen opeenhopen.
  • Het ontwerp. Scootmobielen bestaan grotendeels uit kunststof, schuimrubber en elektronica, samen goed voor 600 tot 1000 Megajoule verbrandingswaarde.
  • Waar parkeer je op een veilige manier een scootmobiel, zodat de vluchtweg vrij blijft?

Bij veel gebouweigenaren, VVE’s en architecten is grote onduidelijkheid over wat er wel en niet mag. Kortom, een serieus probleem dat elke dag groter wordt.

Oplossingen

We vertellen je graag wat er mogelijk is om dat op te lossen en welke stappen je kan zetten om scootmobielgebruikers en hun directe leefomgeving een veilige toekomst te bieden.

Interesse? 

Download de Whitepaper Brandveilig stallen scootmobielen hier: Whitepaper Scootmobielen.

De adviseurs van Hoefnagels Fire Safety helpen je graag bij alle vraagstukken over het Brandveilig stallen van scootmobielen. Wil je hierover een keer van gedachten wisselen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

;