Hoefnagels Product 03898 Vierkant

Natuurlijk is EFS toegestaan

Tja, de regelgeving rond brandveiligheid en branddeuren is niet gemakkelijk. Maar er kan geen twijfel bestaan of Electric Fail Safe als sluitsysteem is toegestaan. Je moet alleen de juiste bronnen raadplegen.

In dit geval is dat de classificatienorm EN 13501-2, niet te verwarren met een productnorm of een testnorm. De EN 1634-1 en andere testnormen beschrijven onder andere op welke manier brandwerendheid moet worden getest. De classificatienorm beschrijft op haar beurt in welke categorie de geteste producten of opstellingen vallen op grond van die tests en hoe dat moet worden geïnterpreteerd. Welke testnormen en classificatienormen van toepassing zijn, staat in een productnorm, voor branddeuren is dat de EN 16034.

Bent u er nog?

We bladeren even in de classificatienorm EN 13501-2 naar de paragraaf over zelfsluitendheid:

7.5.5.3.4 Self-closing

Self-closing is the ability of an open door or window to close fully into its frame and engage any latching device that might be fitted, without human intervention, by stored energy, or by mains power backed up by stored energy in case of power failure.

Daar staat expliciet dat Electric Fail Safe een volwaardige voorziening is. Als er nog misverstanden bestonden, dan zijn die bij deze hopelijk uit de weg geruimd. Vraag anders een van onze consultants om de materie nog eens persoonlijk toe te lichten.

;