Noordspot

Plaats Amsterdam
Jaar van realisatie 2016
Architect ASWA
Opdrachtgever Koers Groep BV
Toegepast product

Project beschrijving

Om het bestaande gebouw aantrekkelijker te maken ontwierp ASWA architecten een nieuwe entree. Voor het afsluiten van de receptiebalie plaatste Hoefnagels Branddeuren een brandwerende roldeur. Het ontwerp van het bestaande gebouw maakte dat het rolluik een unieke uitvoering kreeg. Door een bestaande betonbalk was er te weinig installatieruimte beschikbaar  voor het rolluik. Door het rolluik achter de betonbalk te plaatsen en het rolluik vervolgens langs de betonbalk te leiden kon dit probleem worden opgelost. De roldeur loopt nu eerst horizontaal langs het plafond en de betonbalk om vervolgens via een tweede wals naar beneden te lopen en te sluiten op de receptiebalie. 

Referenties