Whitepaper (English and Dutch): Gevolgen van CE markering op brandwerende deuren

29  oktober  2019

Vanaf 1 november 2019 is de CE op brandwerende industriële deuren van kracht. Deze nieuwe Europese wetgeving heeft ingrijpende gevolgen voor alle partijen die betrokken zijn bij bouw-, verbouw- en renovatieprojecten waarin brandwerende deuren verwerkt zijn.  Wat zijn die gevolgen en wie zijn aansprakelijk bij het niet naleven van de wetgeving? U leest er alles over in de Whitepaper: De gevolgen van de CE-markering op brandwerende deuren.

 As of 1 November 2019, fire-resistant industrial doors are subject to mandatory CE marking. This new European legislation has farreaching consequences for all parties involved in construction, refurbishment and renovation projects in which fire doors are used. From that date on, the use of fire doors that do not comply with the requirements for CE marking is no longer permitted.

 

Strengere eisen leiden tot smaller aanbod
De strengere eisen van de CE-markering leiden tot een smaller assortiment in brandwerende deuren bij alle producenten. Uitvoeringen die onder nationale wetgeving nog wel mogelijk waren, vallen na 1 november 2019 af.

Wie niet aan de norm voldoet is strafbaar
Europa voert de regels in om de grote verschillen in kwaliteit en de grote variatie aan testmethodes terug te dringen en daarmee de brandveiligheid te vergroten. 

"Wie na 1 november 2019 een industriële branddeur plaatst die niet aan de norm voldoet, pleegt een economisch delict.’’

Er zijn in deze situatie meerdere verantwoordelijken. Naast de producent, zijn ook architect, aannemer en de gebouweigenaar hiervoor aansprakelijk. Het is daarom voor alle partijen belangrijk om eigenaarschap te nemen en kritisch te kijken naar de actuele situatie en nieuwbouw- of renovatieplannen waarbij sprake is van de toepassing van industriële branddeuren.

Meer weten over de gevolgen van CE op brandwerende deuren? Download dan nu via onderstaande link onze whitepaper.

 

 

Whitepaper CE markering op brandwerende deuren

WHITEPAPER: CE MARKING AND THE CONSEQUENCES FOR FIRE-RESISTANT DOORS

Referenties