Rookwerende schermen voor roltrappen

13  november  2018

In het Belgische Doornik werd winkelcentrum Les Bastions compleet gerenoveerd en uitgebreid. Winkelketen Zara nam er zijn intrek. Om de rookwerendheid rond de roltrappen te garanderen werd gekozen voor de hoekoplossing van Firescreen® rookwerende rolschermen. Een zeer flexibel en betaalbaar systeem.

Rookwerende rolschermen
Rookwerendheid is een belangrijk aspect van brand. Rook verspreid zich namelijk sneller dan vuur. Om verspreiding van rook in een gebouw te voorkomen, zijn rookschermen  een goede oplossing. De schermen voorkomen dat bij brand de rook zich in het gebouw kan verspreiden.

Voor hoeksituaties, zoals bij de roltrappen in de Zara winkel, heeft Hoefnagels Branddeuren een zeer flexibel en betaalbaar rookwerend rolscherm ontwikkeld. Bij brand zorgt dit Firescreen® rookscherm voor een directe compartimentering, waardoor de rook zich niet verder kan verspreiden. Een rook- en warmteafvoersysteem (RWA-systeem) zorgt vervolgens voor afvoer van de rook.

Rookschermen Zara Doornik open situatie

Rookschermen Zara Doornik sluitend

Rookschermen Zara Doornik gesloten

Preferred supplier Zara
Rookwerende rolschermen worden vaak toegepast in winkelcentra, galerijen en gebouwen met een atrium of vide en altijd in combinatie met een rook- en warmteafvoersysteem. Als preferred supplier van modeketen Zara heeft Hoefnagels al diverse winkels van brandschermen  en rookschermen  voorzien. De hoekoplossing werd niet alleen toegepast bij het filiaal in Doornik, onze Belgische partner Wycor-Comtec plaatste eerder ook al rookschermen in de Zara winkels in Aalst, Luik en Charleroi.

Referenties