Pompen en Verlouw: van garagebedrijf naar interieurwinkel

09  juli  2018

Het voormalig garagebedrijf Pompen & Verlouw in het centrum van ’s-Hertogenbosch is volledig gerestaureerd en doet nu dienst als interieurwinkel. Het rijksmonument uit de jaren dertig is naar de vereisten van 21ste eeuw gebracht met behoud van de rijke geschiedenis. Hoefnagels Branddeuren leverde een bijdrage aan de brandveiligheid in de vorm van een brandwerende schuifdeur.

Wijnen architectuur tekende voor de restauratie van het rijksmonument uit de jaren 30. Doelstelling van de restauratie was niet alleen een technisch up-to-date gebouw te realiseren, maar juist de verhalen en de geschiedenis voort te laten leven in het pand. Zoveel mogelijk van het oorspronkelijke gebouw is behouden gebleven. Om het gebouw te laten voldoen aan de eisen van de 21ste waren wel een aantal bouwkundige ingrepen nodig.

Brandwerende schuifdeur
Voor de noodzakelijke brandcompartimentering werd gekozen voor een Firelock® brandwerende schuifdeur. Waar vaak wordt gekozen voor het zoveel mogelijk wegwerken van de brandwerende afsluitingen – zoals bij Google Parijs- mocht deze branddeur juist gezien worden. Door gebruik te maken van een RAL coating kreeg de schuifdeur een industriële uitstraling passend bij de rest van het gebouw.

Advies
Werkt u aan de transformatie of herbestemming van een pand en heeft u hulp nodig bij het selecteren van het juiste product voor het creëren van een brandcompartiment? Neem dan contact  op met een van onze adviseurs.

Referenties