Opvallend veel grote branden in 2016

29  maart  2016

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd party- en bowlingcentrum Dolfijn aan Ringbaan-Oost in Tilburg getroffen door een grote brand en volledig verwoest. Een halve dag later is het raak bij Overmat Industries in Waspik. Door een grote uitslaande brand wordt het magazijn verwoest.  In het eerste kwartaal van 2016 zien we opvallend veel grote branden in Nederland. Valt het op omdat een aantal van deze branden voor ons dicht bij huis zijn of neemt het aantal grote branden toe?

Een kleine zoektocht op Google toont alleen al 9 grote branden in Nederland de afgelopen week.  Naast Bowlingcentrum Dolfijn en Overmat Industries worden de oude Nibbit Fabriek in Breda, restaurant Swinckels in Twello en een bedrijfspand in Katwijk getroffen door brand.

Ook eerder deze maand zien we een groot aantal grote branden voorbijkomen in de media. Er is brand bij een verpakkingsbedrijf in Putten, een transportbedrijf in Duiven gaat verloren en ook woonwinkel Haco op woonboulevard in Sliedrecht wordt getroffen door een grote brand.

Exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar het lijkt dat er een toename is in het aantal grote branden ten opzichte van voorgaande jaren. Stevenen we af op een nieuw record in 2016?

Referenties