Montagebegeleiding in Londen

04  juni  2018

Wanneer een export partner de eerste brandschermen gaat monteren ontvangen zij hierbij altijd ondersteuning vanuit Hoefnagels. Collega Kees van Elderen van Hoefnagels Safety Services reisde af naar Londen om de montage van 3 Firescreen® Temperature brandschermen bij modewinkel Zara in Londen te begeleiden. 

Aangekomen op locatie was Kees onder de indruk van wat hij zag. “Alleen al de locatie van de winkel is indrukwekkend. Het is een gigantisch winkelcentrum met zo’n  300 winkels en wel 70 restaurants. Het winkelcentrum ligt in het voormalig Olympisch dorp op steenworp afstand van de O2 Arena.”

 
De Firescreen® brandschermen komen aan op locatie

De drie brandschermen bleken al gemonteerd. De monteurs van partner Thermax Contracting Services hadden bij Hoefnagels de montagetraining gevolgd en waren vol vertrouwen aan de slag gegaan. “De schermen waren netjes gehangen en het montagevlak klopte”, aldus Kees. Toch bleek een essentiële stap in de montage overgeslagen; de afstelling. De monteurs dachten door gaten in de kap te boren alsnog een snelle oplossing naar de afstelling te hebben gevonden. “Ik heb ze uitgelegd dat dan de brandwerendheid niet meer op orde zou zijn en toen was het snel duidelijk dat de enige manier het deels demonteren en opnieuw opbouwen van de schermen zou zijn.” “Dat was geen leuke boodschap om te brengen, want het project werd onder hoge tijdsdruk uitgevoerd. De winkel moest 18 mei open. Ruimte voor fouten is er dan eigenlijk niet. Met man en macht is er tot in de late uurtjes doorgewerkt om op tijd klaar te zijn.”


Het montageteam van Thermax

Alleen bij een correcte montage op het juiste montagevlak doet een brandscherm zijn werk in geval van brand. Als monteur moet je kennis van zaken hebben, daarom houdt Hoefnagels in Nederland de montage in eigen huis en worden partners buiten Nederland uitvoerig getraind en begeleid.  

Gebruiksadvies
Na de afronding van de montage volgde het gebruiksadvies aan de winkelmanager. “Omdat de brandwerende schermen onopvallend in de winkel zijn weggewerkt was het van extra belang dat medewerkers zich realiseren dat er brandwerende schermen zitten en dat er bijvoorbeeld geen kledingrekken onder worden geplaatst. Ik heb ze daarnaast onder andere gewezen op de noodzaak van het periodiek testen van de schermen en heb uitleg gegeven over de bediening van de schermen in geval van storing of een brandmelding.” 

Waardering
De Zara winkel in Londen is het nieuwste paradepaardje van de modeketen. Zara heeft er een nieuw concept geïntroduceerd waarbij de online winkel is opgenomen in de fysieke winkel. De winkel kon pas open als de brandschermen operationeel waren. Dat is gelukt. “Bij terugkomst in Nederland ontving ik een persoonlijke bedankmail van Thermax’s montageleider Paul Gilling. Dat stukje waardering is mooi. Weten dat je een klant hebt kunnen helpen, daar doe je het toch voor.”

Referenties