Nieuw: Brandscherm voor subbrandcompartimenten

02  december  2014

In het Bouwbesluit 2012 is voor subbrandcompartimenten een E20 eis opgenomen. Hoefnagels Branddeuren heeft een uniek gepatenteerd brandscherm ontwikkeld dat naadloos inspeelt op deze eis; Firescreen® Flame. Het is het meest compacte en voordelige brandscherm in de markt. 

Succesvol getest
Hoefnagels Branddeuren heeft het Firescreen® Flame brandwerende rolscherm succesvol laten testen door Peutz. De test is in de dag uitgevoerd op een afmeting van 3000 x 2800 mm (bxh). Naast de brandclassificatie E30, is er een unieke materiaalclassificatie gehaald.  Het scherm voldoet aan brandklasse A1. Het hoogst haalbare niveau, uniek in de markt voor brandschermen.

Breed toepasbaar
Een Firescreen® brandwerend rolscherm is een oprolbare, brandwerende afsluiting. Bij brand zorgt het rolscherm voor directe compartimentering. Openingen in de brandwanden worden afgesloten waardoor verspreiding van de brand naar aangrenzende ruimtes wordt voorkomen.

Het Firescreen® Flame brandwerend rolscherm is door het geringe gewicht en de minimale inbouwmaten toepasbaar in diverse sectoren zoals zorg, onderwijs, kantoren en industrie. De kapconstructie heeft een afmeting van slechts 180x150 mm (hxb) met zijgeleiders van 90 mm breed. Daarmee is het het meest compacte brandscherm in de markt. Door uitgekiende materiaalkeuze tijdens de ontwikkeling vormt het brandscherm tevens een zeer voordelige oplossing.

Om te zorgen voor een strakke afwerking aan het plafond is het scherm standaard voorzien van een vierkant onderprofiel dat in opgerolde situatie geheel in de kap verdwijnt. Het scherm is zowel in de opening als op de muur te monteren.

Referenties