Opening Hoefnagels Museum

30  mei  2016

In de ruim 130 jaar dat Hoefnagels bestaat zijn er heel wat spullen en foto's bewaard gebleven. Een bescheiden selectie heeft een mooie plaats gekregen binnen het Hoefnagels Museum. Vrijdag 27 mei j.l. werd het 'museum' officieel geopend door Ellen Hoefnagels.

De afgelopen maanden heeft Ellen met grote zorg een van de vergaderruimtes binnen het Hoefnagels kantoor ingericht als expositieruimte. Een historische verzameling aan spullen en foto's vertelt er nu het verhaal van Hoefnagels. In de ruimte is onder andere een houten rolluik te vinden, het product waarmee het allemaal begon.

Een stukje historie...
Op 27 februari 1884 werd de firma Janssen- Waijers opgericht. Twee timmerlieden gaan samenwerken en produceren houten rolluiken en treden daarnaast op als aannemer. Smederij Hoefnagels, in 1908 opgericht, nam in 1947 Janssen-Wayers over. (De 'ij' was inmiddels een 'y' geworden. De reden daarvan is niet bekend.) De omschakeling van rolluikenproducent naar producent van brandwerende deuren en rolluiken vindt plaats in 1985. Dan wordt het eerste brandwerende rolluik met succes getest door TNO (het huidige Efectis). Daarna volgen nog veel nieuwe ontwikkelingen en brandtesten. 

Het Hoefnagels museum is vrij toegankelijk voor gasten en (oud-)medewerkers van Hoefnagels Branddeuren. 

Opening Hoefnagels Museum

Referenties