Google kiest voor Firescreen® brandschermen

08  mei  2018

Google breidt haar hoofdkantoor in Parijs uit naar omliggende panden. De panden hebben grote historische waarde. Hoe zorg je dat je voldoet aan de huidige brandveiligheidseisen zonder het historische karakter van het pand geweld aan te doen? Google heeft de vraag, Firescreen® biedt de oplossing.
 

Transformatie
Google kocht het 19e eeuwse herenhuis in 2011 en transformeerde het tot kantoor. Zo ontstond de eerste 13.000 m2 kantoorruimte. Google groeit echter hard, door omliggende panden met het ‘herenhuis’ te verbinden ontstaat er nu nog eens 6000 m2 kantoorruimte. 


Historisch karakter
Transformatie van een historisch pand tot een kantoor, zoals bij Google het geval is, stelt een architect voor de nodige uitdagingen. De panden die Google kocht zijn cultureel erfgoed en doordrenkt met geschiedenis. Bij de transformatie naar kantoor moet het karakter van de panden behouden blijven. Tegelijkertijd moet aan de brandveiligheidsvoorschriften van deze tijd worden voldaan. Het toepassen van brandschermen is in deze situaties ideaal. Doordat de brandwerende schermen licht zijn en geringe inbouwmaten hebben kunnen ze haast onzichtbaar in het gebouw worden verwerkt.

 Bij Google werd gekozen voor Firescreen® Temperature EI 60 brandschermen. Totaal worden er vier schermen geplaatst door onze Franse partner Souchier Boullet. Het grootste scherm is ruim 4 meter breed. Ook in Nederland wordt bij transformatie en herbestemming regelmatig gekozen voor brandwerende rolschermen. Hoefnagels leverde onder andere een bijdrage aan de brandveiligheid bij de transformatie van Energiehuis Dordrecht tot cultureel centrum. 


Google Parijs
Het Google kantoor in Parijs vormt het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met de huidige uitbreiding met 6000 vierkante meter kantoorruimte biedt het pand straks een werkplek voor 1000 Google medewerkers.

Advies
Werkt u aan de transformatie of herbestemming van een pand? Overweeg dan het toepassen van brandwerende rolschermen. Wilt u hulp bij het selecteren van het juiste product voor het creëren van een brandcompartiment neem dan contact op met een van onze adviseurs of vul het contactformulier  in. 

 

 

Kendreth Cornelia
013-462 59 40

 

Patrick Schapendonk
06 - 100 16 799

Jan Straatman
06 - 135 88 81

 

Referenties