Familiebedrijf verwacht meer omzet

08  april  2014

Nederlandse familiebedrijven verwachten dat hun omzet dit jaar flink stijgt. Na een toename van de inkomsten van vijf procent vorig jaar gaan familiebedrijven dit jaar uit van een omzetgroei van zeven procent. Vooral innovatieve en internationaal opererende bedrijven zijn optimistisch, zo blijkt maandag uit een onderzoek van het economisch bureau van ING.

Familiebedrijven denken het daarmee opnieuw beter te doen dan de Nederlandse economie, die dit jaar een half procent groeit, zo voorziet het Centraal Planbureau. Vorig jaar was dat een krimp van het bruto binnenlands product van 0,8 procent. Minister van Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen (PvdA) noemt dat een 'enorm knappe prestatie'.

Hoewel familiebedrijven dus flink groeien, is die toename in omzet geen doel op zich. De bedrijven streven de hogere omzet vooral na in een poging hun toekomst veilig te stellen. Daarbij staan ze niet of nauwelijks open voor financiering door een private investeerder of een strategisch partner, aldus ING.

Door: Novum

Referenties