Eerste brandwerende schuifdeur inbraakklasse 3

16  april  2014

Hoefnagels Branddeuren heeft een schuifdeur ontwikkeld die brandwerendheid, inbraakwerendheid en vluchtveiligheid combineert in één deur. De combinatie brandwerendheid en inbraakwerendheid is al uniek. Hoefnagels heeft de lat echter nog hoger gelegd. De schuifdeur kan optioneel worden uitgevoerd met een vluchtdeur met paniekfunctionaliteit op inbraakklasse 3.

Combinatie beveiliging en brandwerendheid
De Firelock® BSL60P schuifdeur is bij uitstek geschikt voor die situaties waar naast beveiliging van kostbare goederen tegen diefstal, tevens hoge brandwerende eisen gelden. Voor musea, juweliers, banken en andere instellingen met een hoog risicoprofiel zoals energiecentrales en datacentrales is de Firelock® BSL60P een ideale afsluiting.

Topprestaties
De  schuifdeur weerstaat vandalisme en inbraakpogingen en voldoet aan inbraakwerendheidsklasse 3. Daarnaast is de deur brandwerend en 60 minuten lang bestand tegen temperaturen van meer dan 900˚C. Hiermee kan worden voldaan aan de in het bouwbesluit opgenomen WBDBO-eis. De Firelock® BSL60P schuifdeur kan optioneel worden voorzien van een vluchtdeur met paniekfunctionaliteit en daarmee worden toegepast in een vluchtroute. 

Succesvol getest
Hoefnagels Branddeuren heeft de Firelock® BSL60P brandwerende en inbraakwerende schuifdeur met vluchtdeur succesvol laten testen door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG).  De door Hoefnagels Branddeuren ontwikkelde schuifdeur voldoet aan de Nederlandse NEN5096:2012 én Europese EN1627:2011 norm. En op het gebied van brandwerendheid is de deur getest volgens de NEN 6069 en het bouwbesluit door Effectis/TNO.

Hoefnagels Branddeuren bv 
Naast de Firelock® brand- en inbraakwerend schuifdeur biedt Hoefnagels Branddeuren een ruim scala aan brandwerende oplossingen ten behoeve van brandcompartimentering. Alle producten zijn maatwerkproducten, die volledig zijn afgestemd op de eisen van architect, aannemer en eindgebruiker. Hoefnagels is benoemd tot Hofleverancier en lid van Brandveilig Bouwen Nederland (BBN).

Referenties