Brandwerende deuren voor de Schinkel in Amsterdam

06  november  2018

Het Amsterdamse bedrijventerrein de Schinkel zal de komende jaren transformeren van een gedateerd industrieterrein naar een nieuwe, bruisende woon- en werkwijk. Een van de eerste ontwikkelingen in dit gebied is de renovatie van een vijftig jaar oud garagepand naar een innovatief kantoorpand; The Core. De nieuwe thuishaven van vastgoedorganisatie CBRE. Hoefnagels levert er in opdracht van Aalberts Bouw diverse brandwerende deuren. 

In de voormalige Peugot garage komen 2 brandwerende roldeuren, 4 brandwerende schuifdeuren en een automatische deurvleugel. Deze worden zo uitgevoerd dat ze aansluiten op het industriële karakter van het pand.

 

Oplossing voor een bros en scheef montagevlak
Een pand met vijftig jaar historie heeft zo zijn uitdagingen. De Schinkel is een oud gebouw met het bijbehorende brosse en scheve metselwerk. Geen geschikt montagevlak voor branddeuren. De automatische schuifdeur werd daarom aan een nieuwe metselwerk wand gehangen.

De grote schuifdeuren ieder zo’n 5,5 meter breed vroegen een andere oplossing. In samenspraak met Staalbouw Utrecht en de constructeur is ervoor gekozen een volledig montageframe te creëren. Deze wordt door de aannemer brandwerend ingepakt. Zo ontstaat een passend montagevlak voor de brandwerende schuifdeuren.

Een bestaand gebouw betekent ook schipperen met de  aanwezige ruimte. Voor de oorspronkelijk bestelde roldeuren bleek er te weinig montageruimte beschikbaar. De oplossing werd gevonden in de compactere afmetingen van de Firelock® B120E roldeur

Over The Core
In 2019 zal vastgoedorganisatie CBRE zijn intrek nemen in de voormalige Peugot garage op het Schinkel terrein. CBRE laat de nieuwste innovaties op het gebied van duurzaamheid, technologie, samenwerken en gezondheid samen komen in het pand, dat een WELL- en LEED-certificaat krijgt. The CORE wordt daarmee een bron van innovatie en creativiteit. 

 

Referenties