Brandwerende rolschermen met bedrukking

18  juli  2016

Het doek van de Firescreen® Temperature brandwerende rolschermen en Firescreen® Smoke rookwerende rolschermen kan desgewenst worden voorzien van een bedrukking. Bijvoorbeeld om de vluchtroute te benadrukken. 

Brandwerende rolschermen sluiten in geval van een brandmelding. Openingen in de wand worden afgedekt waardoor een brandcompartiment ontstaat. De mogelijkheid bestaat dat hiermee een voor de gebruikers van het gebouw vertrouwde looproute wordt afgesloten. Door de brandschermen kan niet worden gevlucht. De vluchtwegaanduidingen moeten worden gevolgd om via de aangewezen vluchtroute veilig het gebouw te verlaten. Door de brandschermen te voorzien van een bedrukking kunnen vluchtroutes extra nadruk krijgen. In een panieksituatie kunnen de in het gebouw aanwezige personen zo snel hun weg naar buiten vinden. 

Rookwerende rolschermen uitgevoerd in stroken kunnen juist wel in een vluchtroute worden toegepast. Door deze doeken te voorzien van een nooduitgang signing wordt de vluchtroute aangeduid. 

Referenties