Scootmobiel veroorzaakt brand

03  mei  2018

Door de vergrijzing is het aantal scootmobielen in Nederland de laatste jaren sterk toegenomen. Scootmobiels zijn natuurlijk een welkom hulpmiddel voor mensen die minder goed ter been zijn, maar vormen ook een risico voor de brandveiligheid. Op basis van brandstatistieken blijkt dat een oplader of een accu van een scootmobiel meer dan eens een brand veroorzaakt.

Bij het opladen van een scootmobiel is er een verhoogd risico op het ontstaan van kortsluiting in het elektrische systeem of oververhitting tijdens het laadproces. Het stallen van scootmobielen in een afgeschermde ruimte is een van de meest brandveilige oplossingen. De scootmobielen krijgen een eigen plaats, waardoor ze geen vluchtroutes kunnen blokkeren of een brandhaard in een vluchtweg vormen. Door de scootmobielstalling te voorzien van een brandwerende scheiding blijft in het geval van brand het vuur gedurende een lange periode beperkt tot de scootmobielstalling. Zo komen personen veilig buiten en krijgt de brandweer de kans de brand te bestrijden, waardoor ook de materiële schade beperkt blijft.

De Passerel Wijchen

Hoefnagels plaatste een brandwerend rolscherm bij de scootmobielruimte van Woonzorgcomplex De Passerel in Wijchen. De stalling is voor dagelijks gebruik open en vrij toegankelijk, enkel bij brand sluit het brandwerende scherm en blijft het vuur gedurende langere periode beperkt tot de stalling. Personen krijgen zo de tijd veilig te vluchten en de brandweer de kans om het vuur te bestrijden.

  

Wilt u ook op uw locatie een brandveilige scootmobielstalling? Overweeg dan een van onze brandwerende rolschermen toe te passen. Wilt u hulp bij het selecteren van het juiste product voor het creëren van een brandcompartiment neem dan contact op met een van onze adviseurs of vul het contactformulier  in. 

 

 

Kendreth Cornelia
013-462 59 40

 

Patrick Schapendonk
06 - 100 16 799

Jan Straatman
06 - 135 88 81

 

Referenties