Brandschermen voor eerste online-offline winkel Zara

24  mei  2018

Zara heeft 18 mei in Londen een uniek winkelconcept geopend, waarbij de online winkel is geïntegreerd in de fysieke winkel. Door de omvang van de winkel en de toepassing van kledingautomaten in de brandscheiding was toepassing van brandveiligheidsvoorzieningen noodzakelijk. Voor Zara was een esthetische oplossing een vereiste, daarom werd gekozen voor Firescreen® brandwerende rolschermen.

Kledingautomaat in de brandscheiding
Het unieke aan de Zara winkel in Londen is de integratie van de online winkel in de fysieke winkel. Er is een online afdeling met twee geautomatiseerde ophaalpunten en daarachter een opslag. Een robotarm verzameld er de bestellingen en stelt in enkele seconden het kledingpakket samen, waarna de klant zijn bestelling kan betalen en meenemen. 

                                       foto: Inditex 

De geautomatiseerde ophaalpunten bevinden zich in de brandscheiding. Om in geval van brand, brandoverslag te voorkomen zijn voor de uitgiftepunten brandschermen geplaatst. Er werden twee Firescreen® Temperature EI 60 brandwerende rolschermen geplaatst van 1,5 x 4 meter. Hoefnagels heeft ruime ervaring met deze oplossing vanuit de toepassing in ziekenhuizen, waar brandschermen worden geplaatst voor de kledingautomaten voor zorgpersoneel. 

                                       foto: Inditex

Brandcompartimenten
De Zara winkel in Londen beslaat 4500 vierkante meter. Gezien de omvang van de winkel was het noodzakelijk brandcompartimenten te creëren, daarbij moest een dagopening van 5 x 4 meter worden gedicht. Ook hier werd gekozen voor een Firescreen® Temperature brandwerend rolscherm.

 

 

Onzichtbaar brandveilig
Door de kappen onder de plafonds weg te werken en de zijgeleiders in de wand te integreren zijn de brandwerende schermen onzichtbaar aanwezig in de winkel. Het winkelconcept blijft overeind en de brandveiligheid is gewaarborgd.

Brandveilig ketenconcept
Zara koos al eerder voor Firescreen®. Als preferred supplier mocht Hoefnagels samen met haar partners bij diverse andere Europese vestigingen brandschermen en rookwerende schermen plaatsen. Bij winkels, hotels en showrooms wordt vaker gewerkt met concepten die in diverse steden worden uitgerold.  Ook voor andere gerenommeerde opdrachtgevers, waaronder Volvo, Porsche, S-Market, Ikea, Sligro en Thon Hotels verzorgde Hoefnagels de brandwerende afsluitingen binnen diverse vestigingen.

Winkelcentrum Westfield Stratford
Het winkelcentrum Westfield Stratford City in Londen is een van de grootste winkelcentra van Europa. De wijk Stratford was de hoofdlocatie van de Olympische Zomerspelen 2012. Het tot dan toe vergeten deel van Londen heeft met de komst van Olympische spelen een enorme boost gekregen. Met als resultaat onder ander het immense winkelcentrum Westfield Stratford City. Het winkelcentrum beslaat 176.000 vierkantenmeter, heeft 5000 parkeerplaatsen en biedt onderdak aan meer dan 300 winkels, 70 restaurants en 14 bioscoopzalen.

Advies
Overweegt het toepassen van brandwerende rolschermen? Wilt u hulp bij het selecteren van het juiste product voor het creëren van een brandcompartiment? Neem dan contact op met een van onze adviseurs of vul het contactformulier  in. 

 

 

Kendreth Cornelia
013-462 59 40

 

Patrick Schapendonk
06 - 100 16 799

Jan Straatman
06 - 135 88 81

 

 

Referenties