Brandschermen voor Strandhotel Cadzand-bad

19  juni  2018

Strandhotel Cadzand-bad is een blikvanger aan de boulevard. Het Strandhotel wordt uitgebreid en ondergaat een restyling. De parkeergarage is extra bijzonder omdat deze 3 lagen ondergronds in de duinen wordt gemaakt. Hoefnagels leverde voor de garage 11 Firescreen® brandwerende rolschermen en 1 brandwerende schuifdeur met vluchtdeur.

Brandveiligheid
In parkeergarages waar een brandcompartimentering verlangd wordt, zie je de toepassing van brandwerende schermen steeds vaker terugkeren. Idealiter wordt er gebruik gemaakt van brandwerende schuifdeuren in verband met de winddruk. Maar gezien de beperkte inbouwruimte bij parkeergarages met een niet al te hoog betondek, zoals bij Strandhotel Cadzand-bad het geval is, is een brandscherm  met zijn zeer compacte inbouwmaten een goede oplossing.

 
Brandschermen bij The Edge

Over het hotel
Het Strandhotel Cadzand-bad is gelegen in de duinen met uitzicht op de Westerschelde. Het bestaande hotel wordt verbouwd en uitgebreid met 62 appartementen en 222 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage. Tijdens de werkzaamheden blijft het hotel én Pure C, het restaurant van Sergio Herman dat in het hotel is gevestigd, gewoon open. Na verwachting is de verbouwing voor de zomer van 2019 gereed.

 










Advies

Wilt u brandcompartimentering toepassen in een parkeergarage en bent u op zoek naar een passende oplossing? Of heeft u in uw project ook te maken met beperkte inbouwmaten. U kunt met deze en andere vragen terecht bij onze adviseurs. Stel uw vraag eenvoudig via onderstaande button.

Referenties