Brand- en inbraakwerende deuren voor Depot Boijmans van Beuningen

11  december  2018

Museum Boijmans van Beuningen bouwt het eerste publiektoegankelijke depot ter wereld. Dat betekent niet alleen kijken naar veiligheid van de kunststukken in het depot, maar ook naar de veiligheid van de 90.000 bezoekers die het depot naar verwachting jaarlijks zal trekken. Hoefnagels draagt bij aan de veiligheid met brand- en inbraakwerende deuren.

In het depot komen 20 brand- en inbraakwerende schuifdeuren en 6 brandwerende draaideuren. Alle deuren worden voorzien van een vluchtdeur. De verwachting is dat de deuren medio mei 2019 kunnen worden geplaatst. Hoefnagels is geen onbekende in de museumwereld. Al vele musea werden voorzien van brandwerende en inbraakwerende deuren.

Depot Boijmans van Beuningen
Het bijna 40 meter hoge gebouw is een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de realisatie. In het Depot komen zes verdiepingen, met daarin vier professionele restauratieateliers, twee filmcabines, een educatieve ruimte en een filmzaal. Een deel van het Depot van circa 1900 vierkante meter is bestemd voor verhuur aan particuliere verzamelaars. De opening van het museumdepot staat gepland voor eind 2020.

Buitenzijde Depot Boijmans van Beuningen 

Binnenzijde Depot Boijmans van Beuningen 

Doorsnede Depot Boijmans van Beuningen

Referenties