Case Bol.com: brandwerend afsluiten transportsysteem

07  maart  2017

In Waalwijk verrijst het nieuwe distributiecentrum van Bol.com. In het distributiecentrum wordt gebruik gemaakt van transportbanden. Deze vormen een zwakke plek in de brandwerende scheiding. Het is zo immers mogelijk om een brand letterlijk van het ene brandcompartiment naar het andere te transporteren.

 

Minimale inbouwruimte
Op de punten waar de transportband een brandscheiding passeert moest er een oplossing komen om de opening in de wand af te dichten in geval van brand. Uiteraard moest daarbij de ruimte tussen de transportbanden zo klein mogelijk worden gehouden. Zo wordt voorkomen dat er producten tussen de transportbanden vallen. Voor bol.com werd gekozen voor een Firescreen® Temperature EI60 brandwerend rolscherm. Door de minimale inbouwruimte leent dit scherm zich uitermate goed voor toepassing tussen twee transportbanden.

Andere oplossingen
Naast brandwerende rolschermen levert Hoefnagels ook brandwerende roldeuren speciaal voor transportsystemen; Firelock® B120E. Deze roldeuren worden veelvuldig toegepast op luchthavens wereldwijd en in de levensmiddelenindustrie.

Het gebouw
De oplevering van het bol.com distributiecentrum is naar verwachting eind 2017. Bij de opening beslaat het gebouw circa 50.000 m2 aan grondoppervlakte en 135.000 m2 aan vloeroppervlakte.

 

Advies
Bouwkundige brandveiligheid is complexe materie. Bent u op zoek naar vrijblijvend advies rond het realiseren van brandcompartimenten binnen uw bedrijfspand?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

 

 

Kendreth Cornelia
013-462 59 40

 

Patrick Schapendonk
06 - 100 16 799

 

Alex Schouteten
06 - 120 66 841

 

Jan Straatman
06 - 135 88 81

 

 

Referenties