134 jaar Hoefnagels

27  februari  2018

We hebben iets te vieren, namelijk onze 134ste verjaardag! Het begon allemaal in 1884 met stoomrolluikenfabriek Janssen-Wayers… Het hele verhaal  is wat lang om hier te delen, maar in het kort nam in 1947 smederij Hoefnagels de naastgelegen rolluikenfabriek Janssen-Wayers over. Later gingen beide bedrijven verder onder de noemer Hoefnagels. Nu 134 jaar verder is het nog altijd een familiebedrijf. Gijs en Rolf Hoefnagels zijn de 4e generatie aan het roer.

 

Groei
De Hoefnagels Groep bestaat tegenwoordig uit meerdere werkmaatschappijen, waaronder Hoefnagels Branddeuren, Hoefnagels Safety Services en Hoefnagels Marine. Daarnaast is de horizon verbreed en vinden producten ook buiten Nederland gretig afzet. 


Ambacht
Het produceren van brandwerende deuren en brandwerende schermen, maar ook de schuifdeuren en schuifluiken voor de luxe jachtbouw is nog altijd een ambacht. Er rolt niets van de lopende band, producten worden op maat naar wens van de klant gemaakt.

 

Innovatie
Maar de tijd heeft zeker niet stil gestaan. Innovatie zit in ons DNA. Er wordt veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten en het optimaliseren van de productieprocessen. Zo zijn we klaar voor de toekomst en vol vertrouwen stomen we door naar ons volgende jubileum: 135 jaar Hoefnagels in 2019.

 

Referenties